Octavia do 15 tyś

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez Esdes
    Co chodzi o to palanie Panie kolego...
    Zamieszczone przez Esdes
    Resztę klasyfikacji bije na łeb wszystkie silniki w mieście, poza nim i w średniej.
    Zamieszczone przez Esdes
    niektórzy się poprostu chełpią nad SDI
    tak się zapieniasz, że chyba sam już nie wiesz co mówisz, przynajmniej dla mnie jest to zupełnie niezrozumiałe.
    najwazniejsze, że jak widac z Twoich wypowiedzi nie masz żadnych problemów z SDI i to się chwali :roll:
    wyluzuj trochę, bo tak to zbyt daleko nie zajedziemy :idea:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• wojciech_
      Ambiente
      • 2008
      • 164

edit szkoda: zapraszam do wątku o spalaniu :idea:

Komentarz

• Esdes
        Drive
        • 2009
        • 70

Eeee tam się odrazu zapieniam. Jesli ktoś tak uważa to przepraszam. W końcu wszyscy jesteśmy w społeczności SKODY OCTAVI. Sądzę tylko że SDI mimo tego silnika i tak jest komfortowym samochodem w porównaniu z innymi tej klasy. Większy od wspomnianego przeze mnie Polo, lepszym od Seatów, jeśli chodzi o rodzinne auto itp,itd. Macie rację że sobie chwale SKODĘ i może stąd odczuliście to zacietrzewienie względem tego auta. A kasa którą dałem za swoją OCTAVKĘ też mnie zadowala. Czyli wszystko git. Mi się to auto poprostu podoba i nie oddałbym nikomu Dla mnie SKODA jest suuuuuper. Naprawdę teraz czytając swoje wypowiedzi mozna odniesc wrażenie że być może napisałem trochę przyostro ale myslę że się nie obrazicie. W końcu gdy na ulicy widzi się Skode to moje oczy przyklejają się do tych aut, nawet gdy nie widac nalepki z tył na klapie. Tak więc pozdrawiam wszystkich Skodniaków jeszcze raz i jeszcze raz SORKA ops:
        Zawsze szanuję ulicę i ludzi z niej.

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Esdes
          Eeee tam się odrazu zapieniam. Jesli ktoś tak uważa to przepraszam. W końcu wszyscy jesteśmy w społeczności SKODY OCTAVI. Sądzę tylko że SDI mimo tego silnika i tak jest komfortowym samochodem w porównaniu z innymi tej klasy. Większy od wspomnianego przeze mnie Polo, lepszym od Seatów, jeśli chodzi o rodzinne auto itp,itd. Macie rację że sobie chwale SKODĘ i może stąd odczuliście to zacietrzewienie względem tego auta. A kasa którą dałem za swoją OCTAVKĘ też mnie zadowala. Czyli wszystko git. Mi się to auto poprostu podoba i nie oddałbym nikomu Dla mnie SKODA jest suuuuuper. Naprawdę teraz czytając swoje wypowiedzi mozna odniesc wrażenie że być może napisałem trochę przyostro ale myslę że się nie obrazicie. W końcu gdy na ulicy widzi się Skode to moje oczy przyklejają się do tych aut, nawet gdy nie widac nalepki z tył na klapie. Tak więc pozdrawiam wszystkich Skodniaków jeszcze raz i jeszcze raz SORKA ops:
          :kciukgora
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

A ja twierdze ze to jest tak sam jak z silnikiem 1.4 czy 1.6 75KM jednemu wystarcza drugiemu nie.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• szachu
              Rider
              • 2009
              • 639
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Maicroft
              A ja twierdze ze to jest tak sam jak z silnikiem 1.4 czy 1.6 75KM jednemu wystarcza drugiemu nie.
              Nie porównuj SDi do 1.4 75 KM w Octavii. Miałem Fabię Kombi z tym silnikiem (tzn. 1.4 75 KM), w mieście jeździło się bardzo dobrze, ale już wyprzedanie na trasie to był horror (4 dorosłe osoby, bagaż). Nauczyłem się, że wyprzedać można dopiero jak jest spory kawałek wolnego. No chyba, że ktoś jeździ cały czas z obrotomierzem w okolicach czerwonego pola, tylko ile to wtedy pali!

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Ale jezdzi sie podobnie. Trzeba duzo rozwazniej podchodzic do manewrów i tyle.

Jezdzilem wolnosssacym dieslem o zawrotnej mocy 55KM przy masie 1000kg i wiem jak to jezdzi, a odniesienie mam przy dwoch turbodieslach jeden 70KM i masa wlasnie okolo 1000kg a drugi 180KM i masa 1200kg :szeroki_usmiech
                Spritmonitor.de

Komentarz

• szachu
                  Rider
                  • 2009
                  • 639
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                  ...Trzeba duzo rozwazniej podchodzic do manewrów i tyle.
                  Święte słowa

Komentarz

• zielony49
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 180

Zamieszczone przez Esdes
                    A ja 1,5 miesiaca temu kupiłem 2002 rok z grudnia, z dwoma kompletami opon za 14 500 naprawdę zadbaną i poszanowaną czarną Skodę hatchback SDI.
                    Gratuluje okazji, i udanego zakupu, na pewno długo Ci posłuży. Dojazdy do pracy na odleglość 15 km , w brew przesmiewcom to wymarzony samochód. Szerokiej drogi. Pozdrawiam.
                    Dipol

Komentarz

• kosinio
                      Classic
                      • 2010
                      • 20

No nie mogłem wejść na forum z przyczyn niezalerznych odemnie, Mam 15 tys maxxxxxx więc tąkwote napewnoe nie moge przekroczyć, Auto chce kupić w przyszlym miesiącu, kusi mnie ta od Agamek12 ale czyu oferta nadal aktualna???

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9935
                        • Ford

Oferta wciąż aktualna, ale z ceną dochodzimy powoli do wartości ostatecznej...
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Viniu
                          Rider
                          • 2008
                          • 517

Moja również zrobiła się dość nieoczekiwanie aktualna

Pozdrawiam

Komentarz

• kosinio
                            Classic
                            • 2010
                            • 20

Obie oferty kuszące kurde....najgorsze w tym wszystkim jest to że czym bliżej kupna tym większe dylematy się ukazują

Ale na marginesie DZIĘKUJE wam wszystkim za tak obszerną pomoc, naprawdę nie sadziłem że będzie tak duży odzew, no a z drugiej strony bardzo mi miło że zostałem tak ciepło przyjęty przez was wszystkich

Tak jak pisałem wcześniej autko chce kupić w marcu ( myślę że druga połowa marca) nie chcę teraz "zaklepywać" Octavii u któregokolwiek z was żebym potem nie był gołosłowny, szukam od miesiąca jakiejś oktavki w moim miejscu zamieszkania (woj.śląskie) jednak nie ma kompletnie nic ciekawego....więc jesli nadal nie będzie nic to z całą pewnością omówię się na oględziny z wami obydwoma

Nie szukam już innych marek na bank nowym moim nabytkiem będzie Oktavia.....nie ma bata

Komentarz

• zielony49
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 180

Słusznie kosinio, obie lalunie, poneciary zadbane i bogato wyposażone w dodatku masz wybór, wersji. Przemyśl która bardziej będzie Ci przydatna, jesli do przewozu większych gabarytów to raczej combi, Trafnego wyboru życze,
                              Dipol

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9935
                                • Ford

I Viniu ma klimatronik, którego ja nie mam :cry:
                                Nadmienię jednak, że w kombi jest o wiele lepsza widoczność do tyłu (nie przeszkadza grubaśny słupek)... co nie przeszkadzało mi szukać (przez chwilę) wersji hatchback/liftback/sedan (co kto woli)...
                                Adam... Używam:
                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...